A nemzetközi fuvarozás áttekintése bérelt nyergesvontatóval

A különböző termékeknek különböző szállítási módszerekre lehet szükségük, főleg, ha hosszabb távon tervezik szállítani.  Nem mindegy, hogy a szállító kamion ponyvás, vagy keményoldalú esetleg konténeres szállításra alkalmas csak. Minden attól függ, hogy mit rakunk bele, de mindig oda kell figyelnünk, hogy egyes megoldások összeférhetetlenek-e a szállítani való termékkel. Például egy költöztetésnél a bútorok gyakran természetellenes alakzatokban vannak egymásra pakolva és esetleg kiszakíthatják a ponyvás kamion oldalát. Az ilyen esetben érdemes kemény oldalú kamionnal szállíttatni. Ez természetesen drágább mulatság.

A legolcsóbban és leghatékonyabban úgy tudjuk megoldani a nemzetközi szállítási igényeinket, ha azt ponyvás kamionnal végezzük és a raktér teljes egészét meg tudjuk tölteni raklapon vagy zsákokban rendszerezhető áruval. Abban az esetben, ha szállítási igényeink csak ritkábban merülnek fel, érdemes lehet a szállítást alkalmi alapon megoldani nyergesvontató bérlésével és szállítási feladatra való fuvarozási szerződéssel.

Más esetekben érdemes lehet konténerrel szállítanunk.  A konténer biztonsági szempontból is jobb választás lehet, mivel a benne szállított áru nehezen hozzáférhető és megfelelő borítással, jóval nagyobb biztonságban tudhatjuk árunkat, mint egyponyvás szállítás esetében.

Amennyiben túlméretes árut szeretnénk szállítani, úgy legtöbb esetben tréleres szállításra lesz szükségünk. Figyelembe kell vennünk a szállítás rendelésénél, hogy ilyen esetekben nem minden úti cél könnyen megközelíthető a fuvarozónak. A túlméretes szállításhoz szükség van megfelelő szélességű és minőségű aszfaltra.

A különböző szállítmányozók megvizsgálásánál mindig vegyük figyelembe, hogy a szállítmányozó ad –e lehetőséget a járművek bérbeadására, hogy mi magunk intézhessük a szállítást, vagy csak saját maguk szállítanak. Ilyen esetben szükség lehet másik járműbérlő cég felkeresésére.

Ha gyakori szállításra lesz szükségünk, mindenképpen olyan partnert keressünk, amelyik mellett hosszabb időre meg tudunk állapodni és így esetlegesen kedvezőbb árat tudjunk kialkudni. A hosszabb távú stratégiai partnerek a legtöbb esetben kedvezőbb hatással lesznek vállalkozásunk fejlődésére.