Diák állás – hogyan is kezdj neki?

diákszövetkezet budapestManapság olyan sok diák akar diák munkát vállalni, hogy érdemes sorra venni, hogyan is lehet valaki diák szövetkezetek tagja.

Először is, egy diák több diákmunka szövetkezetnek is tagjává válhat, ezt semmi sem akadályozza, csak figyelni kell arra, hogyan egyezteti össze a különböző helyekről érkező lehetőségeket.

Mi szükséges ahhoz, hogy egy diákszövetkezet tagja legyél?

A diákmeló vállalásának feltétele a nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszony, a betöltött 16 éves életkor (kivéve az iskolai szünetek, ott elég a 15 év). A diákmunkához 18 év alatt szükséges a szülő vagy törvényes képviselő hozzájárulása, a belépési nyilatkozat kitöltése és a szövetkezeti vagyoni hozzájárulás megfizetése. Az iskolaszövetkezetben diákigazolvánnyal, annak igényléséről szóló nyilatkozattal vagy ahelyett kiállított igazolással, továbbá tanulói, illetve hallgatói jogviszony-igazolással is igazolhatják a diákok a nappalis jogviszonyt.

Arra viszont figyelni kell, hogy az egyes igazolások eltérő időintervallumban igazolják a nappalis jogviszonyt. A diákszövetkezetbe csak személyesen lehet ki- és belépni. Amennyiben minden szükséges tennivalót elintéztünk, szinte válogathatunk a jobbnál-jobb diákmunkák közül.

Népszerű diákmunkák magas órabérrel

Manapság gyakorlatilag jobban megfizetik a diákmunkát, mint a felnőtt alkalmazottakat: magas órabért lehet elérni például hostess diákmunkákkal, hétvégi diákmunkával, mozis vagy mekis diákmunkával. A www.furgediak.hu oldalon számos állásajánlat, kiváló lehetőség vár a diákokra.