Fogszabályozás szükségessége az esztétikán túl

Az esztétikai funkcióin túl, a fogszabályozó kezelések biológiai szempontból is nagyon fontosak lehetnek. Egy súlyosan torlódott fogsor a fogak szuvasodásához is vezethet. Az Optimum fogászatnál minden szempontot figyelembe véve kerül meghatározásra a megfelelő kezelés.

A fogszabályozás funkcionális indokai

  • Fogak torlódása

A feltorlódott, rendezetlen fogakat szinte lehetetlen helyesen tisztítani, nem lehetséges teljes mértékben hozzáférni a fogakhoz. Így elkerülhetetlenné válik a fogak szuvasodása, és a fogágy gyulladása, íny sorvadása.Fogak helytelen érintkezése

  • Fogak helytelen érintkezése

A helytelen érintkezés miatt egyes fogakra többletterhelés kerül. A túlterhelt fogak gyakran fájdalmasak, és hosszú távon fogágy betegségekhez vezethet.

  • Hangképzés

A rendellenesen álló fogak a hangképzés során is problémát okozhatnak, beszédhibák alakulhatnak ki.

Milyen fogszabályozási lehetőségek vannak felnőtt korban?

A felnőttkori fogszabályozás napjainkban teljesen természetesnek számít, köszönhetően a technológiai fejlődésnek. Lehetőség van már esztétikus fogszabályozó készülékek használatára is, így csökkenthető az ezáltal okozott kellemetlenség.

  • Rögzített készülékek

A fém fogszabályozó készülékek mellett lehetséges olyan fogszabályozót választani, aminek brackettjei egyáltalán nem, vagy csak részben tartalmaznak fémet, ezzel növelik a fogszabályozás esztétikusságát. Így a kezelés szinte észrevehetetlen. Általában ezek a fogszabályozó készülékek zafírból vagy porcelánból készülnek, és megegyeznek a fogak színével.

  • Láthatatlan, kivehető fogszabályozó készülékek

Ma már olyan modern fogszabályozási rendszerek is elérhetőek, amelyekkel felnőtt korban lehetséges biztosítani a kivehető fogszabályozást. Ez a fajta kezelés semmilyen hatással nincs a hétköznapi életre és tökéletes eredmény érhető el vele. Ezeket az úgynevezett a fogszabályozó síneket kéthetente szükséges cserélni.

Mennyi ideig tart egy fogszabályozó kezelés?

A fogszabályozó kezelés hossza nagyban függ a páciens életkorától és a fogak torlódásának súlyosságától, valamint az állkapocs rendellenességektől. Átlagosan a fogszabályozó kezelések hossza 1-1,5 év, de előfordul, hogy ennél több időt is igénybe vehet a tökéletes eredmény elérése. A biológiai sajátosságok miatt nem érdemes a kezelést siettetni, nem érdemes a fogak épségét kockáztatni.

Az első ingyenes konzultáció során 90%-os pontossággal megállapítjuk a fogszabályozó kezelés teljes várható költségét. Amennyiben további információra lenne szüksége, keresse fel az Optimum Fogászatot.

Értékeld ezt a bejezgyzést!