Ingyenes jófejség az AQUA számítástechnikánál

aqua-dohányMint mindenki, én is gyakran vásárolok számítástechnikai kütyüket. Pendrive, külső winchester, memória kártya, stb. Ezek szinte minden nap kellenek, használom őket. Mielőtt vásárolok, szeretem én is feltérképezni a terepet, hogy hol mennyibe kerül. Ha van egy spéci márka, vagy típus, ami érdekel, akkor természetesen Google az első állomás. Több webshop is árul ilyen terméket, de soknak sosincs az készleten, amire nekem szükségem van. Ezért szoktam gyakran választani az aqua.hu webshopját, mert elég nagy a raktár készletük és alapból jóárasítva adják ezeket a kütyüket, ha a webshopban rendelem meg, akkor még van rajta kedvezmény is. Házhozszállítást ritkán választom náluk, mert a város szinte minden pontján van üzletük, ahol át tudom venni a terméket, így nem kell a futárt lesnem. Egy ilyen átvétel során történt velem olyan a dohány utcai boltjukban, amitől leesett az állam. Nem gondoltam, hogy ilyen jófejség még van Magyarországon.

Pont sorra kerültem, megmondtam az eladó srácnak az általam on-line rendelt árut, és amíg várakoztam egy olyan dolog történt mellettem, amiről nem gondoltam, hogy létezik az itthoni kereskedői kultúrában.

Munkám miatt is értek valamennyire a számítástechnikához épp ezért a mellettem lévő vevő és eladó közötti párbeszéd ütötte meg a fülem. A vevő srác egy winchester tokot szeretett volna venni, ami arra kell, hogy egy számítógépbe való winchestert külső vinyóként tudjon használni. Ezt beletenni kicsit macerás a tokba, a nem hozzáértő kezek hosszasan el tudnak vele bíbelődni. Ezt meg is jegyezte a srác, hogy ő nem igazán tudja hogyan kell. Erre az eladó srác:

– „Figyi…semmi gond, 2 perc és belerakom!”

Én csak néztem egy nagyot. Ezt más üzletben, az unott fejű eladók vállvonogatva visszaadták volna, hogy: „Akkor kell, vagy nem?”

A második meglepetés ezután ért, miután az én eladóm megjött az általam rendelt videókártyával. Tudtam, hogy volt egy másik videókártya is, amin filóztam, az ugyan kicsit drágább volt, de a leírás alapján úgy tűnt nekem, hogy annyival többet is tud. Megkérdeztem hát az eladót, hogy mit gondol arról. Ő egyből azt kérdezte, hogy mire is használnám a videókártyát? Miután elmondtam, hogy milyen gépbe és mire kell, ő megnézte a kínálatukat és elmondta, hogy amit meg akarok venni, az valóban egy nagyon kártya, sőt, túl jó az én igényeimnek. Így funkcionalitást, garanciát, stb. figyelembe véve egy jóval olcsóbb videókártyánál maradtunk.

Ez olyan kellemes élmény volt az Aqua-ban, hogy itt tényleg olyan srácok dolgoznak, akik értenek ahhoz a szakterülethez, ahol értékesítenek, sőt még tanácsot is adnak, vagy segítenek megoldani átlag felhasználóknak bonyolultnak tűnő dolgokat, mint egy 2 perces winchester tokba illesztés.

Az pedig külön kiemelendő, hogy ingyen segítettek, adtak tanácsot időt nem kímélve. Le a kalappal aqua.hu!