Megoldás alkalomszerűen jelentkező száraz szem panaszokra

Alkalomszerűn jelentkező száraz szem panaszokat több tényező is okozhat. Bár a kontaktlencse praktikus és kényelmes megoldás a szemüveg helyettesítésére, néha szemirritációt okozhat. Ennek oka lehet, hogy a szem felületére tapadó kontaktlencse akadályozhatja a pislogást. Így könnyen kialakulhatnak a szemszárazság tünetei: az égető fájdalom, a homokszemérzés, a fényérzékenység és a gyakori pislogási kényszer. Ilyenkor érdemes tartósítószer-mentes szemcseppet alkalmazni. Az Artelac® Splash speciális adagolónak köszönhetően tartósítószer nélkül segít megszüntetni a szemszárazság tüneteit, ennek okán kontaktlencse-viselők is bátran használhatják!

A monitorhasználat elterjedésével egyre elterjedtebb panasz a szemszárazság. A tünetek alkalomszerűen is jelentkezhetnek, ha megerőltetjük a szemünket. Amikor meredt szemmel figyeljük számítógépünk monitorját vagy az okostelefon kijelzőjét, csökken a pislogási gyakoriság, ez pedig a szem felületét védő könnyfilm fokozott párolgásához és száraz szem érzéshez vezet. A szemszárazság tüneteit az olvasás és a tévénézés is előidézheti.

Monitorhasználat következtében, alkalomszerűen jelentkező problémákra szintén megoldást jelenthet az Artelac® Splash szemcsepp. Enyhébb allergia okozta száraz szem tünetek enyhítésére is érdemes Artelac® Splash-t használni, ugyanis a könnyben is előforduló összetevőt, hialuronsavat tartalmaz, így felfrissülést nyújt az irritált, száraz szemnek.

További információkért látogasson el a www.artelac.hu/tunetek/alkalomszeruen-jelentkezo-szaraz-szem-panaszok weboldalra!

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! Az Artelac® szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök.

Értékeld ezt a bejezgyzést!