Mi az a fájdalomcsillapító gyógyszeres tapasz?

fajdalomcsokkento-tapaszSzinte nincs olyan ember, aki ne küzdene néha derékfájással, nyaki fájdalommal, bokarándulással, térdfájással, hátfájdalommal, derékfájással. Olykor persze elkerülhetetlen, hogy orvos is lássa és kezelje a problémát, ám sokszor elég pihentetni a fájó testrészt. A fájdalomcsillapító gélek és krémek mellett egyre szélesebb körben ismertek a fájdalomcsillapító gyógyszeres tapaszok is.

A gyógyszeres tapasz jellemzői

Jótékony fájdalomcsillapító hatásuk miatt érdemes megismerni a gyógyszeres tapaszokat. A gyógyszeres tapaszok akár 8-12 órán keresztül is kifejthetik hatásukat. A fájó testrészre felhelyezve egyenletesen szabadíthatják fel a hatóanyagot, így folyamatosan enyhíthetik a fájdalmat. A modern technológiával készült új gyógyszeres tapaszok egyébként jól illeszkednek a bőrre és jól tapadnak, azonban sportolni nem ajánlott velük, mert nem vízállóak, az izzadás miatt pedig leválhatnak a bőrről. Ugyanakkor a gyógyszeres tapasz rugalmas, követi a mozgást, idomul a test felületéhez, így nemcsak éjjel, hanem napközben is nyugodtan hordhatjuk, így akkor is hatékonyan csillapíthatja a kínzó fájdalmat.

Figyeljünk arra, hogy száraz, tiszta és ép bőrre ragasszuk fel a tapaszt, a leginkább fájdalmas pontra. A gyógyszeres tapaszok nagyon vékonyak és rugalmasak, így észrevétlenül fejthetik ki a hatásukat.