Mikrohitel az MNB hitel helyett

mikrohitel-fix-kamat-3,9Nem tud MNB Növekedési Hitelt felvenni? Túl szigorúak annak  szabályai?

Ha az adott feltételeknek megfelel, akkor Önnek találták ki az államilag támogatott mikrohitel programot. Ez tipikusan azoknak való, akiknek kis összegű, ellenben minél gyorsabban megkapható céges hitelre van szükségük.

Mit kell tudni a mikrohitel programról?

Maximum tízmillió forint igényelhető így, amely rendkívül kedvező, mindössze évi fix 3,9 százalék kamatozású.

A sok szempontból átkos devizahitelek korában fontos információ, hogy ez forint alapú hitellehetőség, amelyet nem kereskedelmi bankok nyújtanak.

Mire vehető fel a vállalkozásoknak a mikrohitel?

Az összeg felvehető gépekre, berendezésekre, eszközök és más beruházások finanszírozására, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítésére és/vagy fejlesztéséra, de akár a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz biztosítására is.

Beruházási hitel esetén maximum tíz év a futamidő, forgóeszköz hitelkor pedig legfeljebb három év.

Mikrohitel finanszírozása

A hitel fele, azaz 50 százaléka előfinanszírozható, de minimum 20 százalék önerő szükséges.

Tulajdonképpen bármelyik magyar székhelyű (vagy maximum 25 százalékban külföldi tulajdonosú) vállalkozás élhet a lehetőséggel, amely legfeljebb kilenc főt foglalkoztat és maximum 200 millió forint az éves árbevétele. További feltétel, hogy ne legyen NAV vagy önkormányzati tartozása, és a KHR-ben sem szerepeljen.

A hitel igénybevételéhez ingatlanfedezet szükséges.

Amennyiben konkrét hitelajánlatot kérne, vagy csak érdeklődni szeretne, keresse fel a mikrohitel programért a cegfinanszirozas.hu/mikrohitel-program honlapot.

Mikrohitel az MNB hitel helyett
Értékeld ezt a bejezgyzést!