Mire figyeljünk raktárbérlésnél?

kiadó raktárA raktározási folyamatok fontos szereppel bírnak a vállalkozások életében az áru kitermelésétől kezdve a fogyasztásig, felhasználásig. A raktárakban azt az árukészletet halmozhatjuk fel, melynek értékesítésétől nagyban függ vállalkozásunk pénzügyi eredményessége. Ennek értelmében, ha saját raktár híján raktárbérlésre szánjuk el magunkat, alaposan meg kell fontolnunk, milyen bérelhető raktárat is válasszunk.

Szempontok raktárbérlésnél

Alapvető szempont, hogy a raktárak az áruk minőségét sérülés és veszteség nélkül megőrizzék. Kiadó raktár választásánál tehát próbálunk arra törekedni, hogy befogadóképessége, valamint mozgatási rendszerük teljesítőképessége lehetővé tegye a be-és kitárolást. A saját kapcsolatrendszerrel és belső folyamatokkal rendelkező komplex létesítmények helyet adnak mind az áruknak, az azok tárolásához és mozgatásához szükséges tároló berendezéseknek, állványoknak, anyagmozgató gépeknek és különböző eszközöknek. Ha bérelhető raktárat választunk, számolnunk kell azokkal a kérdésekkel, mint például a “mit? mennyit? meddig? hogyan? hol?” Ezek mind az áruval és tárolásának módjával kapcsolatos kérdésekre keresik a választ és meghatározóak a döntés meghozatalához, hogy végül milyen bérelhető raktárat választunk. Ha például hűtést igénylő áruval rendelkezünk, hűtött raktárház mellett kell döntenünk annak érdekében, hogy az áru megőrizze minőségét.

Ha raktárat bérelne, a www.raktarkereso.info oldalon különböző típusú kiadó raktárak közül választhat a kisebb alapterületűtől egészen a nagyobb, 700m2-esekig.

Értékeld ezt a bejezgyzést!