Privát bankár? Személyre szóló banking!

Money and plant.Amikor a piacon található befektetési alapokat kell megítélni, akkor több dolog is átfuthat az ember agyán. Első amit talán leginkább fontos szemügyre venni, az egy alap aktuális hozama. Ebből rögtön látjuk, hogy a szóban forgó alap éppen hogyan teljesít. Ennek az információnak a tudatában könnyebben merünk kockázatot vállalni.

Tudnivalók a befektetési alapokról

Egy másik fontos dolog amit fontos tudni ha befektetési alapokról beszélünk, az a deviza. Más szavakkal hogy milyen valutaként kerül befektetésre az pénzünk. A HUF, USD és EUR csupán néhány példa a lehetséges devizákból. Mindez olyasmi, amit csak egy nagy tapasztalattal rendelkező befektetési szakember vagy vagyonkezelő képes teljes bizonyossággal felmérni. Itt jönnek képbe az olyan szolgáltatások, mint pl. a Private Banking.

A türelem rózsát terem.

Azoknak akik jártasak a bankok, befektetések világában ismerős lehet a Private Banking kifejezés. Akik viszont most olvasnak róla először, íme röviden és tömören: Ez egy olyan személyek számára létrehozott privát befektetési szolgáltatás, akik nagyobb összeget szeretnének befektetni hosszú távra. Igen, itt a hosszú távon a hangsúly. A TBSZ-hez (Tartós Befektetési Szerződés) hasonló befektetési ajánlatok ugyanis csak hosszú távon eredményesek igazán. Más szavakkal a Private Bankingbe helyezett összegnek olyan pénznek kell lennie, amiről biztosan tudjuk, hogy a hétről hétre való megélhetés folyamán nincs szükségünk.

Erről, a befektetési alapokról és még sok másról is bővebben olvashat a Concorde Vagyonkezelő weboldalán.