Raiffeisen Bank – Személyi kölcsön már 7,95% kamattól

Ideje lenne új autót venni? Ki kellene festetni a lakást? Le kellene már foglalni a nyaralást? Kinéztek egy ú televíziót az üzletben? A tervek megvalósításának általában a pénzhiány akadályozza, kivéve, ha eszünkbe jut megoldásként a személyi hitel. Nem véletlen, hogy se szeri, se szám a személyi hiteleket hirdető reklámoknak, ez a hiteltípus ugyanis nagy népszerűségnek örvend a lakosság körében. A személyi hitelek gyors segítséget jelentenek a bajban, vagy akár megoldást adhatnak egy régóta húzódó problémára, hiányra. Mivel a személyi hitelhez nincs szükség ingatlanfedezetre, viszonylag gyorsan zajlik az elbírálás, és szinte bárki egyszerűen pénzhez juthat. Olykor elvárják, hogy a személyi hitel igénylője mellett kezes jelentsen biztosítékot a visszafizetésre, de még ez sem mindig előírt. A személyi hitel mellett szól, hogy szabad felhasználású kölcsöntípus, azaz az igénylőnek nem kell előzetesen hitelcélt megadnia, és a személyi hitel felvétele után sem számoltatják el arról, hogy mire költötte a pénzt. A személyi hitelt havonta egyenlő összegű törlesztőrészlettel kell visszafizetni. Felesleges attól tartani, hogy emelkedik a törlesztő: már a hitel felvételének a pillanatában pontosan látszik, hogy havonta milyen összeget kell visszafizetni.

Sokan tartanak attól, hogy hitelt vegyenek fel, mert rossz megoldásként tekintenek a különböző személyi hitelekre. Tiszteletben tartva a gondolkodásmódot érdemes logikusan végigvenni, milyen esetekben lehet hasznos megoldás a személyi hitel. Érdemes tudni, hogy nagyjából százezer forinttól akár néhány millió forintig terjedhet a személyi hitel összege.

Maga a kölcsön ingatlanfedezet nélkül vehető igénybe, sokszor még kezes meglétét sem kérik. Például a lakáshitellel ellentétben itt nem kérnek előzetesen hiteltcélt, s utóbb, a személyi hitel felvételét követően sem foglalkoznak azzal, hogy mire költötte az ügyfél a pénzt. Ennek köszönhetően szinte tényleg bármire fordítható a személyi hitel, a nyaralástól a nagyobb műszaki cikk beszerzésén át egészen autócseréig vagy kisebb lakásfelújításig elkölthetjük a pénzt. A személyi hitel összege az igénylő jövedelmétől függ, minél magasabb a kereset, annál nagyobb összegű személyi hitelre számíthat az ügyfél. Mivel havonta azonos összegű törlesztőrészlettel kell visszafizetni a személyi hitelt, a kölcsön tervezhető kiadást jelent a családi költségvetésben. Néha csupán egy kis lökés, kis segítség hiányzik ahhoz, hogy a jövőt meghatározó előrelépés történjen. Legyen az lakásfelújítás vagy „csak” a családot összehozó közös nyaralás.