Személyi hitel tudnivalók

személyi hitel Manapság egyre több ügyfél él a személyi kölcsön igénylésének lehetőségével. Mivel a személyi kölcsön felvételéhez legtöbbször nincs szükség fedezetre, könnyen elérhető kölcsöntípusnak számít. Fontos azonban, hogy ismerjük a kölcsönhöz kapcsolódó alapvető fogalmakat és összefüggéseket.

Mi határozza meg a törlesztőrészlet nagyságát?

A személyi kölcsön törlesztése jellemzően a kölcsön összegétől, a futamidőtől és a kamat típusától függ. Az összeget általában havi részletekben fizeti vissza az ügyfél. A személyi kölcsön igénylésekor egyéb díjak is felmerülhetnek, ilyen a szerződéskötési, az ügyvédi, a hitelbírálati vagy a folyósítási díj, illetve a kezelési költség. Nem árt tisztázni a THM és a kamat közötti különbséget. A THM, azaz a Teljes Hiteldíj Mutató százalékos formában jelzi a személyi kölcsön felvételéhez kapcsolódó összes költséget, míg a kamat csupán a pénz használatáért fizetett díj.

Mi szükséges a személyi hitel igényléséhez?

A szabad felhasználású személyi kölcsön előnye, hogy kötöttségek nélkül költhető el, ráadásul a felvételéhez legtöbbször nem szükséges kezes vagy fedezet. Általában viszont elvárás a folyamatos munkaviszony, azaz a rendszeres és igazolható jövedelem. Manapság interneten keresztül is meg lehet kezdeni az igénylést. Szeretne még többet tudni a személyi hitelekről általában? Látogasson el a Citibank Személyi Hitel Kisokosára és olvassa el a személyi hitel felvételéhez kapcsolódó hasznos tanácsokat is!