Virtualizációs szolgáltatások az ACE Telecom-nál

Napjainkban rendre fellobban a vita az otthoni munkával kapcsolatban. Pro és kontra hangzanak el érvek. Az mindenesetre tény, hogy egyre népszerűbb, és már olyan feladatkörökben is lehet otthonról dolgozni, amelyhez komoly informatikai támogatás szükséges. Számos cég képes távoli hozzáférést adni dolgozóiknak VPN segítségével.

A mozaikszó a Virtual Private Network rövidítése, amit virtuális magánhálózatnak fordíthatunk. A VPN segítségével a magánhálózatéhoz hasonló beállításokkal és biztonsággal küldhetünk és fogadhatunk adatokat. A titkosító csomópontokkal lényegében meghosszabbítja a belső hálózatot.

Miért  előnyös a Virtual Private Network?

Előnye, hogy a VPN szerver révén nagy adatbiztonsággal férhetnek hozzá a kollégák akár otthonról is a céges bázishoz. Ám ez nem az egyetlen elismerő csettintést kiváltó számítástechnikai megoldás, amely megkönnyítheti a cégek életét. A virtualizációs szolgáltatásokkal jelentős költségeket tud megtakarítani egy vállalat. A technológia lényege, hogy a szolgáltatók a nagy teljesítményű és megbízható szervereik kapacitását adják bérbe és alakítanak ki igény szerint virtuális számítógépeket, szervereket, telefonközpontokat. Így azok a cégek, amelyek például a saját szerverpark működtetése helyett inkább bérelik ezeket a kapacitásokat, sok pénzt tudnak megspórolni, mert többet nem kell költeniük az eszközök üzemeltetésére, fenntartására, vagy amortizációra. Ráadásul arányosan csak annyit kell fizetni, amekkora kapacitást valóban használnak. Márpedig a saját szerverparkkal épp az az egyik legnagyobb gond, hogy nincs megfelelően kihasználva a kapacitás, így a működtetés meglehetősen pazarló.

További információért keresse fel a www.acetelecom.hu weboldalt!

Érdemes még megemlítenünk a különböző tárhelyeket is. Például a WordPress optimalizált tárhelyet.

3 ok a WordPress optimalizált tárhely mellett

1. Egyszerűség

Egy kattintással telepíthető a WordPress, és lehetőségünk van előre összeállított bővítmény csomagok telepítésére is, így időt spórolunk.

2. Gyorsaság

A WordPress tárhely jellemzően gyorsabb, mint a hagyományos tárhelyeken futatott wordpress, ez főként a megfelelő optimalizációnak köszönhető a szerverplusz.hu -nál például az integrált caching (NGINX + PHP-OPcache) ami nagyban megkönnyíti a wordpress felhasználók életét.

3. Biztonság

Köszönhetően a Core-, Bővítmény- és Sablon-frissítőnek automatikusan bezárásra kerülnek a biztonsági rések, amik ismerté váltak.