Kullancsok és bolhák elleni védekezés – kutyáknak, macskáknak

Foresto nyakörvTavasszal egyre több kullancs, szúnyog és egyéb élősködő jelenik meg, ami veszélyt jelenthet a kutyák és a macskák számára. A gombamódon növekvő fűben, az erdei és mezei séták alkalmával ki van téve házikedvencünk annak, hogy kullancsok másszanak rá. Minden szabad téren eltöltött séta után érdemes átvizsgálni a kutyákat. Gyakori, hogy akár 5-6 kullancs is felkapaszkodik a kutyára.

A jó hír, hogy nyugodtabbak lehetünk a védekezünk a kullancsok és egyéb élősködők ellen.

Kullancsok és bolhák elleni szerek

Számos megoldás létezik a kullancsok, bolhák és egyéb élősködők (szúnyogok, tetvek, stb.) ellen. A Homevet Patika és Webshopnál állatorvos válogatja össze a termékkínálatot, így csak minőségi és megbízható termékek kerülnek fel a palettára, amiből bemutatjuk a 3 legnépszerűbbet:

Foresto nyakörv

A Foresto nyakörv kiváló megoldás lehet kutyáknak és macskáknak egyaránt kullancsok és bolhák ellen. Előnye, hogy akár 8 hónapig nyújt védelmet.

Advantix rácsepegtető oldat

Az Advantix Spot On oldat egy repellens hatású Spot On kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, legyek és tetvek ellen.

De mit is jelent a repellens hatás?

A repellens hatású szer már a vérszívás előtt megöli és távol tartja (vérszívást gátló hatás) a legtöbb kullancsot, bolhát, stb, ezzel csökkentve a vektorral terjedő betegségek átvitelének kockázatát.

Frontline termékek

A Frontline is remek megoldás rácsepegtető oldataival bolhák és kullancsok ellen kutyák és macskák számára egyaránt. A Frontline spray pedig bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére szolgál, de alkalmas tetvek, ragadozó atkák elleni védekezésre és a bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésére és megelőzésére. Segítséget nyújt továbbá a rühatka okozta fertőzés leküzdésében.