hőszigetelés

Miért fontos a homlokzati hőszigetelés?

Ha a hatékonyságról gondolkodunk, az első stratégia az energiamegtakarítás legyen. Fontos megérteni, hogy az energiaforrások – például a belső fűtés – pazarlásának korlátozása elengedhetetlen.

A hőszigetelés és a hőszigetelő rendszerek nagyszerű megoldás az energiafogyasztás csökkentésére azáltal, hogy megakadályozza a hőnyereséget vagy -veszteséget az épület burkolatán keresztül. A nem kívánt hőmérséklet-változások csökkentése csökkenti a fűtési és hűtési rendszerek energiaigényét.

A hőszigetelés minden elemébe: falakba, tetőkbe és padlókba beépítve fenntartja otthonában a termelt energiát, miközben javítja a hőkomfortot.

3 érv a hőszigetelés mellett

1, Rengeteg energiát spórolhat meg

Ismerős a mondás, hogy az utcát fűti? Nos, ha nincs megfelelően hőszigetelve háza, akkor ez igaz is lehet. A hőszigetelő rendszerek és mellette pl. a nyílászárók felújítása óriási energiát spórolhat meg otthonának.

2, A rendszer visszahozza a pénzét

Számos kutatás létezik, amely vizsgálta, hogy megéri-e hőszigetelésre költeni. Az esetek többségében a válasz az volt, hogy igen! Persze fontos, hogy milyen minőségű terméket vásárolunk, valóban minden más tényező is stimmel-e, de amennyiben igen, abszolút jól járunk vele!

3, Hosszú garanciát is kaphatunk

A Baumit például 25 év garanciát biztosít hőszigetelő rendszereire. Ez egy olyan hosszú időtartam, amelynél már valóban mondhatjuk azt, hogy bízik a termékében!

Tehát amennyiben otthonunk felújítását tervezzük és szeretnénk energiát, hosszú távon pedig pénzts spórolni, akkor a homlokzati hőszigetelés egy remek lehetőség!